Wüstenrot sporiteľňa so zmluvami za 187,3 mil. eur

Deväťmesačný objem pri nových zmluvách sa zvýšil medziročne o takmer 4 %.

Wüstenrot stavebná sporiteľňa uzatvorila za deväť mesiacov tohto roka zmluvy o stavebnom sporení v celkovej výške cieľových súm 187,3 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to podľa vyjadrení firmy nárast o 3,9 %. “Wüstenrot stavebnej sporiteľni rástol objem cieľových súm nových obchodov v oblasti sporenia a aj v oblasti úverovania,” skonštatovala firma.

Ešte výraznejšie sa rast prejavil pri čerpaní stavebných úverov a medziúverov. Za deväť mesiacov tohto roka klientom spoločnosť poskytla úvery na bývanie v objeme cieľových súm 64,3 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 13,4 %. Priemerná výška poskytnutého úveru stúpla takmer o 5 tisíc eur na viac ako 27 tisíc eur.

Od januára do konca septembra 2015 firma klientom vyplatila spolu 121,1 mil. eur, čo je o 8,2 % viac než pred rokom. Vklady klientov dosiahli 80,5 mil. eur. Znamená to, že vklady medziročne vzrástli takmer o 19 %, čo potvrdzuje podľa vyjadrení spoločnosti stabilný záujem o stavebné sporenie.

Spoločnosť Wüstenrot stavebná sporiteľňa vznikla v roku 1993. Pôvodne pôsobila pod názvom Stavebná sporiteľňa VÚB-Wüstenrot. V decembri 2003 však VÚB banka predala skupine Wüstenrot svoj 50-percentný podiel v stavebnej sporiteľni. Rakúska Bausparkasse Wüstenrot AG v súčasnosti vlastní 60 % akcií vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni a nemecká Wüstenrot & Württembergische AG má 40 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy