Pri Lučenci možno vznikne 50 nových pracovných miest

Slovenská spoločnosť PRP totiž plánuje v lokalite Tomášovce za viac ako 4,2 mil. eur rozšíriť svoj výrobný závod.

Pri Lučenci má vzniknúť 50 nových pracovných miest. Slovenská spoločnosť PRP totiž plánuje v lokalite Tomášovce rozšíriť svoj výrobný závod. Do rozšírenia závodu plánuje spoločnosť investovať viac ako 4,2 milióna eur. „Nákupom moderných technológií a vytvorením nových pracovných miest dôjde k rozšíreniu závodu na výrobu stavebného reziva,“ informovalo Ministerstvo hospodárstva SR.

Investor už požiadal rezort hospodárstva o poskytnutie stimulov v celkovej hodnote 1,5 milióna eur. Z toho takmer 637 tisíc vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok, 300 tisíc vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta a vyše 574 tisíc vo forme úľavy na dani z príjmov. „Požadovaná investičná pomoc spĺňa definičné znaky investičnej pomoci, cieľom ktorej je podpora rozšírenia výroby v existujúcom podniku,“ uviedlo ministerstvo v návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorým by sa mala ešte zaoberať vláda.

Spoločnosť PRP vznikla v roku 1994 a v súčasnosti je druhým najväčším spracovateľom dreva na Slovensku. V súčasnom období ide 99 % produkcie na export, väčšinou do štátov Európskej únie, odkiaľ sú výrobky vyvážané aj na globálny trh vrátane Arabského polostrova a Severnej Afriky. Firma sa zameriava na piliarsku výrobu a impregnáciu dreva, výrobu dýh, preglejkových výrobkov a aglomerovaných drevárskych výrobkov, ako aj na výrobu drevených obalov a iných výrobkov z dreva. Spoločnosť v súčasnosti zamestnáva viac ako 50 zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy