Ivan Štefanec: Nord Stream2 je fatálnym zlyhaním Ficovej politiky

Poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec (EĽS, KDHplus) kritizuje premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica, ktorý podľa neho nedokázal zabrániť dohode medzi Gazpromom a konzorciom európskych firiem o výstavbe plynovodu Nord Stream2.
„Robert Fico v tomto roku navštívil Moskvu dvakrát. Je na mieste sa pýtať, o čom s prezidentom Putinom vlastne rokoval, keď nedokázal ubrániť základné národnoštátne záujmy Slovenska. Gazprom je spoločnosť, ktorú priamo vlastní a riadi ruský štát, Robert Fico teda mohol v tejto veci apelovať priamo na ruského prezidenta. Je pre mňa záhadou, prečo tak neurobil a namiesto toho sa zaujímal skôr o budúcnosť hokejového klubu svojho sponzora Juraja Širokého,“ uvádza Štefanec.
Podľa slovenského europoslanca sa Slovensko dostáva do postupnej izolácie, čo bude mať negatívny dopad na naše vyjednávacie pozície do budúcnosti.
„Slovenská diplomacia prehráva jeden boj za druhým. Dôvodom je hlavne dvojtvárnosť a nečitateľnosť našej zahraničnej politiky. Diplomacia, ktorá sa riadi prieskumami verejnej mienky, nie je udržateľná, pretože potom nezostáva čas a energia venovať sa skutočne podstatným problémom,“ myslí si Štefanec.

Ivan Štefanec poslanec Európskeho parlamentu

Súvisiace články

Aktuálne správy