Dolár oproti spoločnej európskej mene klesol

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolár oproti spoločnej európskej mene klesol,“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 9. októbra (SITA, Reuters) – Dolár v piatok oproti euru oslabil. Záznam zo septembrového zasadania amerického Federálneho rezervného systému (Fed) totiž posilnil očakávania investorov, že úroky v USA sa pravdepodobne nezvýšia ani v prvej časti roka 2016. Záznam zo zasadania Fed-u, ktorý zverejnili vo štvrtok, sa sústreďoval na zahraničné faktory utlmujúce infláciu. Podľa analytikov to naznačuje, že americké úrokové sadzby zostanú nízko dlhšie obdobie.

Spoločná európska mena si v piatok oproti doláru pripísala 0,7 % a obchodovala sa približne na úrovni 1,1360 USD/EUR. Dolár však posilnil voči japonskému jenu, a to o 0,3 % na 120,25 JPY/USD.

Česká koruna a maďarský forint v piatok oproti euru oslabili, ale poľský zlotý posilnil. Koruna si do 10:22 SELČ odpísala 0,06 % a klesla na 27,130 CZK/EUR. Hodnota forintu oslabila tiež o 0,06 %, a to na 311 310 HUF/EUR. Zlotý si však o 0,05 % prilepšil a stúpol na 4,221 PLN/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy