Jen posilnil oproti doláru aj voči euru

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Jen posilnil oproti doláru aj voči euru“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

BRATISLAVA 7. októbra (SITA, Reuters) – Jen v stredu posilnil voči doláru aj euru v reakcii na to, že japonská centrálna banka svoju menovú politiku nezmenila a jej guvernér Haruhiko Kuroda sa o ekonomike krajiny vyjadril optimisticky. Pred zasadaním Bank of Japan bol jen pod tlakom vzhľadom na dohady o tom, že banka menovú politiku uvoľní, pretože ekonomické údaje z Japonska boli slabé.

Dolár si oproti jenu odpísal 0,15 % a klesol na úroveň 120,05 JPY/USD. Spoločná európska mena voči jenu oslabila o 0,3 % na 135,05 JPY/EUR. Euro kleslo aj oproti doláru, a to o 0,2 % na 1,1255 USD/EUR. Nepriaznivo na ňu totiž zapôsobila správa o tom, že produkcia nemeckého priemyselného sektora sa v auguste zmenšila.

Na stredoeurópskych devízových trhoch do 16:16 SELČ posilnil maďarský forint o 0,16 % na 311,800 HUF/EUR a poľský zlotý o 0,32 % na 4,230 PLN/EUR. Česká koruna stagnovala na hodnote 27,092 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy