Opravy R1 Trnava – Nitra a privádzača môžu stáť 5 mil. eur

Národná diaľničná spoločnosť plánuje veľkoplošné a lokálne opravy vozovky rýchlostnej cesty R1 v úseku Trnava - Nitra a privádzača R1A počas štyroch rokov. Úprava vnútorných a vonkajších priestorov na slovensko-rakúskom hraničnom priechode Jarovce - Kittsee na diaľnici D4 bude stáť takmer 570 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty, práce zabezpečí spoločnosť Konti.

Opravy rýchlostnej cesty R1 v úseku Trnava – Nitra a privádzača počas štyroch rokov môžu stáť predbežne takmer 5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (6 mil. eur vrátane dane). Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) vyhlásila výzvu na predkladanie ponúk s lehotou do 19. októbra. „Predmetom zákazky sú veľkoplošné a lokálne opravy vozovky rýchlostnej cesty R1 v správe Strediska správy a údržby diaľnic Galanta,“ oznámili diaľničiari. Výmena degradovaných vrstiev krytu vozovky technológiou hutnených asfaltových zmesí má zlepšiť prevádzkovú spôsobilosť a predĺžiť životnosť povrchu cesty zabránením vplyvu porúch na nižšie položené vrstvy

Úprava vnútorných a vonkajších priestorov na slovensko-rakúskom hraničnom priechode Jarovce – Kittsee na diaľnici D4 bude stáť takmer 570 tis. eur bez dane (684 tis. eur s daňou). Diaľničiari vybrali za zhotoviteľa prác, plánovaných pôvodne na sedem mesiacov, spoločnosť Konti, a.s. z Bratislavy na základe vyhodnotenia výzvy na predkladanie ponúk vyhlásenej v apríli. Ponuku predložilo dvanásť uchádzačov, z nich šiesti boli vylúčení. Predpokladaná cena zákazky bola 650 tis. eur bez dane (780 tis. eur s daňou).

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy