Nemecká burza mierne posilnila, Dax vzrástol o 0,46 %

Nemecký akciový trh si nakoniec relatívne dobre poradil so slabými číslami z amerického trhu práce a posilnil. Informovala o tom agentúra DPA.
Po zverejnení správy o vývoji na trhu práce v USA sa kľúčový nemecký index Dax prepadol o vyše 2 percentuálne body a dostal sa do mínusu. Ku koncu obchodovania však opäť posilnil a nakoniec uzavrel s plusom 0,46 % na úrovni 9553,07 bodu. Za celý uplynulý týždeň sa tak strata znížila na 1,40 %.
Index MDax, na ktorom sú kótované stredne veľké nemecké podniky, dnes vzrástol o 0,75 % na 19.323,28 bodu a technologický index TecDax si pripísal 0,61 % a uzavrel na úrovni 1737,78 bodu.
Americká ekonomika vytvorila v septembri oveľa menej pracovných miest, než sa očakávalo. Ministerstvo práce navyše korigovalo údaje za predchádzajúce dva mesiace nadol. Čísla boli veľkým negatívnym prekvapením pre mnohých investorov, zdôvodnil obchodník Markus Huber z brokerskej firmy Peregrine & Black prvú reakciu trhu. Náladu investorov zlepšilo to, že americká centrálna banka (Fed) po negatívnej správe z trhu práce s najväčšou pravdepodobnosťou v najbližších mesiacoch nezvýši úrokové sadzby.

Súvisiace články

Aktuálne správy