Hackeri ukradli údaje o žiadateľoch o služby T-Mobile US

Hackeri mohli pri útoku na spoločnosť Experian, ktorá spolupracuje so spoločnosťou T-Mobile US, ukradnúť údaje až o približne 15 mil. žiadateľov

Hackeri ukradli zo spoločnosti Experian, ktorá spolupracuje so spoločnosťou T-Mobile US, údaje žiadateľoch o služby tohto operátora. Môže sa to týkať až približne 15 mil. ľudí. Hackerom sa podarilo ukradnúť mená, dátumy narodenia, adresy, kódované čísla sociálneho poistenia a taktiež dodatočné informácie, ktoré používa T.Mobile pri vlastnom hodnotení. Šéf T.Mobile US John Legere však uviedol, že medzi odcudzenými údajmi neboli bankové a platobné údaje.

Podľa spoločnosti T Mobile firma Experian zistila, že hackeri sa mohli dostať aj ku kódovaným údajom. Údaje sa týkajú žiadateľov o služby, ktorí svoju žiadosť podali medzi 1. septembrom 2013 a 16. septembrom 2015.

Vlastníkom 66 % akcií T-Mobile US je Deutsche Telekom. Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je operátor Slovak Telekom. Majoritným akcionárom Slovak Telekomu je spoločnosť Deutsche Telekom Europe B.V. s podielom 100 % akcií. Konečnou materskou spoločnosťou Slovak Telekomu je spoločnosť Deutsche Telekom AG. Deutsche Telekom poskytuje služby viac ako 180 miliónom zákazníkov v 50 krajinách sveta.

Súvisiace články

Aktuálne správy