Mesto podpísalo memorandum o spolupráci s rozvojovou agentúrou SBA

Hlavné mesto dnes podpísalo memorandum o spolupráci s rozvojovou agentúrou Slovak Business Agency (SBA). Pre samosprávu je to príležitosťou spoločne realizovať aktivity na podporu podnikania. TASR o tom informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.
Bratislava sa s agentúrou SBA rozhodla spolupracovať v rámci realizácie projektu, ktorého cieľom je vytvorenie Národného podnikateľského centra (NPC) v hlavnom meste, ako rozhrania medzi súkromnou, výskumno-vývojovou a akademickou sférou. „Projekt bude mať komplexný dopad na rozvoj slovenskej metropoly, a taktiež prispeje k zvýšeniu celkovej medzinárodnej atraktivity a konkurencieschopnosti,“ priblížil bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.
NPC je strategickým projektom, ktorý je spolufinancovaný Európskym fondom regionálneho rozvoja. Jeho primárnym zámerom je zintenzívniť spoluprácu v oblasti výskumnej a vývojovej sféry medzi akademickými inštitúciami i hospodárskou praxou a zvýšiť inovačné aktivity technologicky orientovaných firiem.
Vzájomná spolupráca je tak zameraná na poskytovanie všestrannej podpory malým a stredným podnikom formou vzdelávania či poradenstva. Taktiež na podporu vzniku nových podnikov, rozvoj malých a stredných firiem s inovatívnym potenciálom, na zvýšenie atraktivity podnikateľského prostredia pre zahraničných investorov a firmy.

Súvisiace články

Aktuálne správy