Na obnovu bytových budov pôjde vyše 31 mil. z rozpočtu ŠFRB

Financie sa podľa zverejnených informácií použijú okrem iného na obnovu bytových domov vo forme zateplenia.

Na obnovu bytových budov pôjde z rozpočtu Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) 31,376 milióna eur. Zmenu v rozpočte schválila v pondelok na svojom rokovaní rada ŠFRB. Na spomínaný účel sa presunie 15,78 mil. eur z oblasti obstarania nájomného bytu pre právnické osoby a ďalších 15,6 milióna eur z obstarania nájomného bytu s dotáciou.

Rada ŠFRB zároveň odporučila ministrovi dopravy výstavby a regionálneho rozvoja materiál schváliť. Financie sa podľa zverejnených informácií použijú na obnovu bytových domov vo forme zateplenia, odstránenia systémových porúch, výmenu výťahov, výmenu spoločných rozvodov, vybudovanie bezbariérových prístupov. „Navýšením rozpočtu ŠFRB podporí obnovu ďalších približne 6 700 bytových jednotiek a podporí zamestnanosť v stavebníctve,“ konštatoval predseda rady ŠFRB a štátny tajomník rezortu dopravy František Palko.

Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) zabezpečuje podporu v oblasti bytovej politiky a zefektívnenia existujúceho systému podpory bývania, ktorá sa uskutočňuje v prevažnej miere formou poskytovania dlhodobých úverov. Slúži najmä na vytváranie podmienok pre obstarávanie nájomného bývania pre sociálne slabšie skupiny obyvateľstva, cielenú obnovu bytového fondu, zvýšenie efektívnosti podpory bývania a využitie prostriedkov štrukturálnych fondov EÚ.

Súvisiace články

Aktuálne správy