Vlastníkom Zuno banky bude ABH Holding

ABH Holding S.A. je materskou entitou pre skupinu spoločností Alfa Banking Group

Internetová banka Zuno, pôsobiaca na Slovensku a v Českej republike, získa nového majiteľa, a to ABH Holding S.A. (ABHH). Ako ďalej informovala spoločnosť, zmluva o predaji už bola podpísaná. Predaj Zuno jej doterajším majiteľom, rakúskou Raiffeisen Bank International, ešte podlieha schváleniu regulačnými orgánmi. Nový majiteľ plánuje ďalej pôsobiť na trhoch pod značkou Zuno so súčasným

 

Zmena vlastníctva Zuno banky nebude mať podľa vyjadrení spoločnosti žiadny vplyv na jej klientov na Slovensku a v Českej republike. Ich vklady budú aj naďalej chránené podľa rakúskeho zákona o ochrane vkladov, pričom Zuno zostáva samostatnou plne regulovanou rakúskou bankou s centrálou vo Viedni. Nový majiteľ deklaruje záujem investovať kapitál do rozvoja a expanzie Zuno. ABHH má dlhodobý záujem na rozvoji bankového biznisu v Európe.

ABH Holding S.A. je súkromné konzorcium podnikov so sídlom v Luxembursku. Je materskou entitou pre skupinu spoločností Alfa Banking Group, ktorá sa angažuje v bankových a finančných službách v Holandsku, Ruskej federácii, Veľkej Británii, Bielorusku, na Ukrajine a Cypre. Dcérske spoločnosti ABH Holding S.A. tvorí sieť pobočiek skladajúci sa z 966 kancelárií zamestnávajúcich 42 tis. ľudí a s klientskou základňou predstavujúcou viac ako 16,7 milióna klientov.

Internetová banka Zuno začala pôsobiť na Slovensku od roku 2010 a následne od polovice roku 2011 v Českej republike. Banka Zuno patrí medzi prvé internetové banky v strednej a východnej Európe. Banka Zuno má v súčasnosti 250 tis. zákazníkov, 750 mil. eur v depozitoch a objem úverov vo výške 70 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy