V lete pracovalo v automobilke PSA Peugeot Citroën takmer 100 brigádnikov

Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën Slovakia umožnila počas uplynulého leta privyrobiť si takmer 100 brigádnikom z radov študentov. Študenti si tak mohli vyskúšať život v reálnych pracovných podmienkach moderného výrobného centra.
„Vôbec prvýkrát mali brigádnici možnosť pracovať priamo na výrobnej linke. Išlo o skupinu 57 brigádnikov, ktorí pracovali na prevádzke montáž na pozícii operátor,“ informoval TASR hovorca automobilky Peter Švec. Podmienkou pre prácu bol dosiahnutý vek 18 rokov. Mladí ľudia pracovali v trojzmennej prevádzke, pričom mali tie isté podmienky, vrátane mzdových, ako zamestnanci automobilky. Niektorí brigádnici zotrvali v závode aj po ôsmich týždňoch brigády. „Dôvodom bolo, že si nenašli inú prácu, alebo neboli prijatí na vysokoškolské štúdium,“ dodal hovorca.
Druhá skupina 40 brigádnikov pracovala v administratíve. Tam je možnosť pre študentov otvorená počas celého roka. Podľa hovorcu ide o prácu pre finančné oddelenie, kde pôsobia študenti z Ekonomickej univerzity, no záujem o brigádu majú aj študenti z iných vysokých škôl. Po ukončení štúdia ponúka automobilka pracovné miesto tým najlepším spomedzi nich.

Súvisiace články

Aktuálne správy