Nemocnice Topoľčany a Levice v polroku so ziskom

Kladný hospodársky výsledok sa podarilo dosiahnuť aj napriek zvyšovaniu platov lekárov od januára 2015

vyšlo aj v REG

NITRA 15. septembra (SITA) – Nemocnice Topoľčany a Levice hospodárili v prvom polroku 2015 so ziskom. K 30. júnu vykázali predbežný zisk 983 266 eur, z toho topoľčianska nemocnica sa na tomto výsledku podieľala sumou 700 982 eur a levická 282 284 eur. Obe nemocnice spravuje Nitriansky samosprávny kraj prostredníctvom svojej neziskovej organizácie Nemocnice s poliklinikami.

Ako sa píše vo výsledkoch hospodárenia nemocníc, ktoré schválili nitrianski krajskí poslanci na septembrovom zastupiteľstve, kladný hospodársky výsledok sa podarilo dosiahnuť aj napriek zvyšovaniu platov lekárov od januára. V topoľčianskej nemocnici to predstavovalo zvýšenie nákladov na mzdy a odvody zhruba 29 000 eur a v nemocnici Levice 19 500 eur.

Celkovo dosiahli náklady na mzdy a odvody v oboch krajských nemocniciach 7,8 milióna eur, čo je zhruba 57 percent celkových nákladov nemocníc. Na druhom mieste sú náklady na lieky a zdravotnícke pomôcky a na treťom náklady na energie. Na dosiahnutých výnosoch majú najväčší podiel tržby od zdravotných poisťovní vo výške 13 399 073, čo je 91,21 percenta. Okrem toho mali nemocnice príjem napríklad aj z nájomného či z predaja tovaru vo verejnej lekárni v Topoľčanoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy