Euro a jen oslabili oproti doláru

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Euro a jen oslabili oproti doláru,“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 8. septembra (SITA, Reuters) – Euro a jen v utorok oslabili, keďže rast európskeho akciového trhu podnietil investorov čiastočne ustúpiť od averzie voči riziku. Hodnota nemeckého exportu a importu v júli dosiahla rekordnú úroveň. Naznačilo to, že zahraničný dopyt po tovaroch z najväčšej európskej ekonomiky zostal silný napriek ekonomickému spomaleniu Číny. Pozitívne údaje z Nemecka síce tradične euro podporujú, avšak v uplynulých mesiacoch euro naopak profitovalo z toho, že pôsobilo ako určitý bezpečný prístav.

Oproti doláru spoločná európska mena v utorok oslabila o 0,1 % na úroveň 1,11555 USD/EUR. Hodnota japonského jenu sa voči doláru tiež znížila, a to o 0,6 % na 120 JPY/USD.

Česká koruna a poľský zlotý v utorok oproti euru oslabili. Koruna si do 12:04 SELČ odpísala 0,07 % a klesla na 27,060 CZK/EUR a zlotý oslabil o 0,04 % na 4,235 PLN/EUR. Maďarský forint však posilnil, a to o 0,08 % na 314,150 HUF/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy