Vlaky EC z Maďarska kvôli migrantom meškali približne 50 minút

Medzištátne vlaky EuroCity z Maďarska cez Nové Zámky a Bratislavu do Českej republiky dnes opäť meškajú pre situáciu na maďarských železniciach v súvislosti s migrantmi. Dopoludnia sa čas meškania pohyboval okolo 50 minút. Súpravy rovnako ako vo štvrtok (3.9.) vychádzajú len zo stanice Szob na slovensko-maďarských hraniciach, kam sa cestujúci z Budapešti prepravujú miestnymi spojmi MÁV-START. Meškania sú spôsobené prestupom cestujúcich a kontrolami. Tento postup platí až do odvolania.
Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa cestujúcim ospravedlňuje za komplikácie, ktoré nemôže ovplyvniť. Cestujúcim zo Štúrova, Nových Zámkov, Bratislavy a Kútov odporúča, aby si včas overili, ako ich spoj mešká. Môžu tak urobiť na mapke Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) s pohybom vlakov, alebo v zozname vlakov. Aktuálnu polohu vlakov nájdu na stránke http://tis.zsr.sk/elis/pohybvlaku-iframe. Na stránke MÁV-Start je k dispozícii aj mapa s pohybom vlakov na území Maďarska. Cestujúci, ktorí využívajú vlaky EC na vnútroštátnu prepravu, majú možnosť cestovať aj regionálnymi vlakmi. Cestujúci smerom do Budapešti na slovensko-maďarských hraniciach prestupujú do miestnych maďarských súprav.
Ranné vlaky z maďarského územia EC 174 Jan Jesenius a EC 172 Porta Bohemica do staníc Praha hl.n., Berlin Hbf a Hamburg Altona dnes meškali približne 50 minút. EC 170 Hungaria vyšiel zo stanice Štúrovo oneskorený o 14 minút.
Mimoriadne opatrenia súvisiace s migrantmi spôsobili vo štvrtok (3.9.) meškania šiestich z ôsmich pravidelných vlakov EC a EN smerom z Maďarska cez Bratislavu do Prahy.
Informácie poskytuje nepretržite kontaktné centrum 18 188 alebo +421 2448 58 188 (pri volaniach zo zahraničia), zákaznícke centrá v 12 mestách alebo osobné pokladnice v staniciach. Informácie sú zverejnené aj na www.slovakrail.sk alebo www.facebook.com/slovakrail. Poskytujú sa aj cez info@remove-this.slovakrail.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy