Kurz eura sa stabilizoval na úrovni 1,1135 USD/EUR

Kurz eura sa stabilizoval pred zverejnením s napätím očakávaných údajov z amerického trhu práce. Informovala o tom agentúra DPA.
Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1135 USD, to znamená, že približne pri rovnakom kurze ako vo štvrtok (3. 9.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila vo štvrtok napoludnie referenčný kurz na 1,1229 (v stredu: 1,1255) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8906 (0,8885) eura.
Kurz spoločnej európskej meny vo štvrtok padol až o 1,5 centa. ECB totiž signalizovala, že je pripravená ešte viac uvoľniť svoju menovú politiku.
Aj dnes bude pre vývoj na devízovom trhu určujúca menová politika, tentoraz však v USA. Americké ministerstvo práce dnes zverejní správu o nezamestnanosti za august, ktorá bude veľmi dôležitá pre rozhodovanie americkej centrálnej banky (Fed). Od vývoja na trhu práce totiž bude závisieť, či Fed začne zvyšovať úrokové sadzby už v polovici septembra, alebo či začiatok sprísňovania menovej politiky pre turbulencie na čínskom akciovom trhu odloží.

Súvisiace články

Aktuálne správy