Číňania už majú v J&T Finance Group 9,9 % akcií

Žiadosť čínskej privátnej spoločnosti CEFC China Energy Company Limited o získanie 30-percentného podielu bude podaná v najbližších dňoch.

Po úspešnom dokončení due diligence zvyšuje čínska spoločnosť CEFC China Energy Company Limited (CEFC) svoj doterajší podiel v bankovom holdingu skupiny J&T Finance Group SE na 9,9 %. Číňania tak urobili prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti CEFC Hainan International Holdings. Ako informovala spoločnosť J&T Finance Group, žiadosť čínskej privátnej spoločnosti o získanie 30-percentného podielu bude podaná v najbližších dňoch a bude vyžadovať súhlas regulátorov v krajinách, kde J&T Finance Group pôsobí.

 

V súčasnosti tak v skupine J&T Finance Group ovládajú Jozef Tkáč a Ivan Jakabovič po 45,05 % a CEFC spomínaných 9,9 %. Výška vlastného imania skupiny J&T Finance Group predstavovala ku koncu júna tohto roka 1,234 mld. eur. „V CEFC sme našli partnera, s ktorým máme rovnakú víziu o možnostiach rozvoja v našom regióne, kde chceme ďalej rásť, a to ako organicky, tak prostredníctvom akvizícií,“ uviedol podpredseda predstavenstva J&T Finance Group Patrik Tkáč.

Spoločnosť CEFC China Energy Company Limited je najväčšou súkromnou spoločnosťou v čínskom Šanghaji a šiestou najväčšou privátnou firmou v Číne. Pôsobí predovšetkým v oblasti financií, energetiky a priemyslu, kde sa zaoberá spracovaním, skladovaním, distribúciou a obchodovaním s ropnými, agrochemickými, petrochemickými a plynovými produktmi.

Skupina J&T sa zameriava na poskytovanie komplexných služieb spojených s privátnym a reitalovým bankovníctvom, správou majetku privátnych klientov a inštitúcií, investičným bankovníctvom a projektovým financovaním. Svoje služby rozvíja predovšetkým na trhoch Českej a Slovenskej republiky, Chorvátska a Ruskej federácie.

Súvisiace články

Aktuálne správy