Košické letisko má nového výkonného riaditeľa

Novým výkonným riaditeľom a predsedom predstavenstva letiska v Košiciach je od 1. septembra Michael Tmej. Nahradil Karla Dandlera, ktorý z funkcií odstúpil na valnom zhromaždení.

Košické letisko má nového výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva. Stal sa ním s účinnosťou od 1. septembra Michael Tmej, na čele letiska nahradil Karla Dandlera. Spoločnosť Letisko Košice – Airport Košice, a. s. o tom informovala v stredu s tým, že doterajší riaditeľ odstúpil na valnom zhromaždení 28. augusta. „Stratégia pre letisko Košice ostáva nezmenená – rozvíjať letisko ako vstupnú bránu na východné Slovensko,“ vyhlásil výkonný riaditeľ prevádzky a člen predstavenstva letiska Viedeň Julian Jäger. Viedenské letisko je majoritným akcionárom košického letiska.

Tmej pôsobí na letisku Viedeň od roku 1982 a vystriedal viacero riadiacich pozícií, napríklad post výkonného viceprezidenta služieb zákazníkom. Dandler od 1. septembra prevzal funkciu finančného riaditeľa na letisku Malta a zároveň bude predsedom dozornej rady letiska v Košiciach. Dandler riadil košické letisko od apríla 2012, keď nahradil Michaela Höferera, ktorý bol na čele spoločnosti vyše päť rokov.

Letisko v Košiciach vybavilo za sedem mesiacov tohto roka spolu 214 694 cestujúcich. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená nárast o 11 %. Letisko predpokladá, že v tomto roku vybaví celkovo vyše 400 tisíc cestujúcich.

Spoločnosť Letisko Košice – Airport Košice, a. s. vznikla 1. mája 2004. Po ukončení privatizačného procesu v roku 2006 prevzalo 66 % akcií spoločnosti Letisko Viedeň, zvyšných 34 % patrí štátu v správe ministerstva dopravy. Spoločnosť má základné imanie 31,14 mil. eur. Nový terminál letiska, s ktorého výstavbou sa začalo v roku 2001, bol otvorený v roku 2004.

Súvisiace články

Aktuálne správy