Biznismeni blízki J&T investovali v Chorvátsku do strediska Plat

Podnikatelia z českého RMS Mezzanine, spriaznení s finančnou skupinou J&T, investovali milióny eur do rekonštrukcie chorvátskeho hotelového komplexu Plat, silno poškodeného počas vojnového konfliktu počas rozpadu Juhoslávie.

Podnikatelia z českého RMS Mezzanine, spriaznení s finančnou skupinou J&T, investovali milióny eur do rekonštrukcie chorvátskeho hotelového komplexu Plat, silno poškodeného počas vojnového konfliktu počas rozpadu Juhoslávie. Informuje o tom portál E15.cz.
Z dovolenkového strediska pri Dubrovníku vyrastá turistický gigant so 650 izbami. RMS vstúpila do dovolenkového biznisu cez fond Nexus, ktorý kontroluje chorvátska vláda spolu s tamojšími penzijnými fondmi.
Rekonštrukcia komplexu bude stáť viac ako 1,5 miliardy Kč (55,51 milióna eur). Práce financuje aj chorvátska skupina Karisma a nemecký globálny turistický hráč TUI Travel.
Stredisko Plat vzniklo v rokoch 1960 až 1972 na ploche 72.000 štvorcových metrov. V súčasnosti sa využíva len asi 20 % jeho kapacity. Rekonštrukcia sa má skončiť na budúci rok.
„Aktuálne hľadáme ďalšie vhodné projekty na území Chorvátska, ideálne s českým alebo slovenským spoluinvestorom. Kapacita fondu Nexus je až 80 miliónov eur,“ uviedol šéf RMS Mezzanine Boris Procik.
Najvyšších manažérov RMS spájajú dlhé roky strávené v československom finančnom impériu J&T. Z jeho štruktúry sa firma pod vedením Borisa Procika formálne oddelila v roku 2009. Obe skupiny však stále tesne spolupracujú. Ku koncu polroka kontrolovala skupina RMS majetok za vyše 8 miliárd Kč. Od januára do konca júna dosiahla zisk 18 miliónov Kč.

Súvisiace články

Aktuálne správy