Čistý zisk francúzskeho módneho domu Hermés vzrástol v 1. polroku takmer o 17 %

Francúzsky výrobca luxusného tovaru Hermés International oznámil v 1. polroku takmer 17-% rast čistého zisku, keď ho potiahol výrazný rast tržieb na japonskom trhu. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
Spoločnosť uviedla, že čistý zisk za 1. polrok dosiahol 483 miliónov eur oproti 413 miliónom eur v rovnakom období predchádzajúceho roka. Medziročne to znamená rast o 16,9 %. Prevádzkový zisk sa zvýšil o 20 % na 748 miliónov eur, pričom analytici očakávali prevádzkový zisk na úrovni 737 miliónov eur.
K výraznejšiemu než očakávanému rastu zisku prispel rast tržieb o viac než pätinu. Spoločnosť informovala, že tržby za 1. polrok dosiahli 2,3 miliardy eur, čo medziročne znamená rast o 21 %.
Pod zvýšenie tržieb sa podpísalo najmä Japonsko. Predaj v tejto krajine pritom do veľkej miery podporili bohatí Číňania, ktorí sa do Japonska za nákupmi luxusného tovaru presunuli po protestoch v Hongkongu, ako aj po rozhodnutí čínskej vlády tvrdo zakročiť proti korupcii a nadmerným výdavkom štátnych úradníkov. Výsledkom bolo, že tržby z predaja výrobkov spoločnosti Hermés v Japonsku vzrástli v 1. polroku medziročne o 20 %. Vo zvyšku Ázie dosiahol rast tržieb len 7 %, keď rozsah rastu negatívne ovplyvnil najmä Hongkong.

Súvisiace články

Aktuálne správy