Wizz Air prepravil už 200.000 cestujúcich

Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air dosiahla na letisku Košice aktuálne 200.000 prepravených cestujúcich. Stalo sa tak menej ako dva roky od jej prvého letu na linke medzi Košicami a Londýnom, ktorú spustila 17. septembra 2013.
V poradí dvestotisícou cestujúcou bola Zuzana Andrejčík, ktorá spolu s rodinou priletela do Košíc z Londýna vo štvrtok (27.8.) letom W6 7674. Po prílete ju privítali aj výkonný riaditeľ košického letiska Karl Dandler, primátor Košíc Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová, čo Zuzanu príjemne prekvapilo. „Pre nášho päťmesačného syna Mathiasa je to prvý let. Žijeme v Londýne a veľmi sa tešíme na našich najbližších doma v Humennom,“ povedala.
Wizz Air začínal v Košiciach s letmi do Londýna s frekvenciou dvakrát týždenne, počet letov postupne narástol až na 14 týždenne do celkovo štyroch destinácií. V júni tohto roka otvorila spoločnosť na letisku svoju základňu a začala s prevádzkovaním spojení na letiská Miláno Bergamo a Doncaster Sheffield. V októbri spustí aj linku Košice – Bristol s prevádzkou dvakrát týždenne.
Rozvoj aktivít Wizz Airu v Košiciach s otvorením základne a viac ako 30 novými pracovnými miestami podľa výkonného riaditeľa a šéfa predstavenstva letiska Košice Karla Dandlera demonštruje potenciál Košíc a východného Slovenska. „Sme presvedčení, že tento potenciál nie je ešte ani zďaleka naplnený, a pred nami je ešte mnoho projektov,“ uviedol.
Košický primátor Raši odletel spolu s rodinou do Londýna ďalším letom W6 7675, čím otvoril tretiu „stotisícku“ cestujúcich. „Som veľmi rád, že Košice potvrdili svoj potenciál, čoho dôkazom je otvorenie základne a ďalšie nové linky. Verím, že tento trend bude pokračovať,“ konštatoval.
Podľa viceprimátorky a šéfky predstavenstva Košice Turizmus sú dosiahnuté letecké spojenia veľkým prísľubom pre rozvoj cestovného ruchu v Košiciach a na celom východnom Slovensku. „Je pred nami široká paleta zaujímavých podujatí ako napríklad Košický vínny festival či medzinárodná motocyklová súťaž Šesťdňová, ktorá štartuje už 7. septembra. Verím, že množstvo návštevníkov si k nám nájde cestu, a to aj letecky,“ konštatovala.

Súvisiace články

Aktuálne správy