Zisk firmy PetroChina sa znížil o 63 %

Čistý zisk najväčšieho čínskeho producenta ropy a plynu za január až jún medziročne klesol na 25,4 mld. jüanov (CNY) z úrovne 68,1 mld. CNY

Spoločnosť PetroChina, ktorá je najväčším čínskym producentom ropy a plynu, v prvom polroku tohto roka evidovala pokles zisku o 63 %. Čistý zisk spoločnosti za január až jún klesol na 25,4 mld. jüanov (CNY) z úrovne 68,1 mld. CNY v rovnakom období minulého roka. Štátna spoločnosť o tom informovala vo štvrtok v správe pre burzu v Hongkongu. Prevádzkový zisk divízie prieskumu a ťažby sa medziročne zmenšil o 68 % na 32,9 mld. CNY vzhľadom na nízke globálne ceny ropy.

Firma PetroChina za prvý polrok oproti rovnakému obdobiu vlaňajška zväčšila ťažbu ropy o 2,6 % na 477,5 mil. barelov. Spoločnosť však predpokladá, že za celý tento rok sa jej produkcia ropy zmenší o takmer 2 % na 927,1 mil. barelov. Divízia ťažby plynu a plynovodov v prvom polroku evidovala výrazné zlepšenie hospodárenia. Jej prevádzkový zisk stúpol o 264 % na 14,9 mld. CNY. Podiel firmy na čínskom trhu so zemným plynom je v súčasnosti na úrovni 70 %.

(1 EUR = 7,2281 CNY)

Súvisiace články

Aktuálne správy