Do VGP Parku v Malackách sa sťahuje dánska firma Tajco

Do logistických a výrobných priestorov vo VGP Parku v Malackách by sa mala v septembri nasťahovať dánska firma Tajco. Vyrábať tam bude výfuky pre luxusné vozidlá. Informovala o tom realitno-poradenská spoločnosť CBRE, ktorá prenájom sprostredkovala.
Hala C logistického a priemyselného parku VGP v Malackách s rozlohou 14.400 štvorcových metrov (m2) je rozdelená na tri časti. Spoločnosť Tajco je jej tretím nájomcom a v týchto priestoroch bude vyrábať výfuky pre luxusné vozidlá ako BMW, Daimler a Volkswagen.
„Spoločnosť Tajco sa rozhodovala medzi viacerými krajinami, neskôr medzi viacerými developérmi na Slovensku. Napokon sa rozhodla pre sídlo v blízkosti diaľnice D2. K rozhodnutiu prispela aj priaznivá referencia od spoločnosti Benteler, ktorá vo VGP parku v Malackách vyrába podobné komponenty,“ uviedol Jakob Bonde Jessen z dánskej firmy.
Vo VGP Parku v Malackách nájdu tento rok okrem spoločnosti Tajco zázemie aj firmy IKEA Components, Fromm Packaging či nové distribučné centrum pre automobilku Volkswagen.
V rámci širšieho okolia Bratislavy kleslo podľa údajov CBRE percento neobsadenosti priemyselných nehnuteľností z 5,1 % v prvom štvrťroku na 4,85 % v druhom kvartáli 2015. V ďalšom období očakáva poradenská spoločnosť nárast tejto miery, a to najmä vzhľadom na novú výstavbu, ktorá už aktuálne prebieha.

Súvisiace články

Aktuálne správy