Kurz eura vzrástol na 1,1350 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny sa dnes mierne zostavuje po výrazných stratách z predchádzajúcich dvoch dní. Kurz spoločnej európskej meny sa dnes mierne zostavuje po výrazných stratách z predchádzajúcich dvoch dní. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa ráno predávalo po 1,1350 USD, čo je o niečo viac ako v stredu (26. 8.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu napoludnie referenčný kurz na 1,1402 (v utorok: 1,1506) USD/EUR. Počas pondelka kurz spoločnej meny krátkodobo vyskočil až nad hranicu 1,17 USD/EUR.

Experti pokladajú prudké posilnenie eura zo začiatku týždňa za nadmernú reakciu trhu a nedávny pokles kurzu považujú za jeho normalizáciu. V ďalšom priebehu dnešného dňa sú na programe dôležité makroekonomické údaje, ktorá sa môžu postarať o nové impulzy. Predpoludním bude zverejnená správa o peňažnej zásobe a úverovaní v eurozóne a popoludním sa očakáva predovšetkým zverejnenie správy o vývoji ekonomiky v USA.

V centre záujmu stoja hlavne údaje z USA, ktoré sú dôležité pre ďalšie smerovanie menovej politiky americkej centrálnej banky (Fed). Trh naďalej špekuluje, kedy Fed prvýkrát za 9 rokov zvýši úrokové sadzby. Hlavnou otázkou je, či sa menová politika v USA začne sprísňovať už v septembri alebo až v decembri.

Súvisiace články

Aktuálne správy