Stock Spirits Group v prvom polroku klesli tržby

Tržby spoločnosti vyrábajúcej liehoviny a likéry za prvý polrok medziročne klesli na 108 mil. eur z 137,7 mil. eur v roku 2014.

Výrobcovi destilátov Stock Spirits Group PLC medziročne za prvý polrok 2015 klesli tržby o takmer pätinu, na 108 mil. eur. V rovnakom období minulého roka mala spoločnosť tržby vo výške 137,7 mil. eur. Za negatívnymi údajmi je agresívny cenový boj v Poľsku po minuloročnom zvýšení spotrebnej dane na alkohol a následná strata podielu na trhu.

Prevádzkový zisk pred výnimočnými výdavkami sa v polročnom období, ktoré sa skončilo 30. júna znížil o 78 %, na 5,2 mil. eur. Za rovnaké obdobie minulého roka spoločnosť dosiahla prevádzkový zisk 23,2 mil. eur. Výrobca destilátov však naďalej očakáva celoročný zisk pred započítaním úrokov, daní, a odpisov (EBITDA) v rozmedzí 60 mil. až 68 mil. eur a ohlásil dočasné dividendy vo výške 0,0125 eur za akciu.

Stock Spirits vyrába značkové liehoviny a likéry v strednej a východnej Európe. Základné činnosti má v Poľsku, Českej republike, na Slovensku, v Taliansku, Chorvátsku a v Bosne a Hercegovine a exportuje do viac ako 40 ďalších krajín po celom svete. Globálne objemy predaja sú v súčasnosti celkovo vyše 150 miliónov litrov za rok.

Súvisiace články

Aktuálne správy