Postup pre založenie s.r.o.

, PR článok

Aj tento mesiac Vám prinášame ďalší zo série článkov zameraných na zakladanie “eseročiek”.

V predchádzajúcom článku sme sa venovali tematike eseročiek a živnosti, konkrétne sme sa zamerali na to, Prečo si založiť radšej s.r.o ako živnosť.

Dnes sa zameriame na postup pri zakladaní s.r.o. Rozhodli ste sa založiť si s.r.o. a zaujíma vás, čo všetko musíte urobiť preto, aby ste sa stali podnikateľom? Celý tento proces trvá približne približne 10 dní, čo vás v priebehu týchto dní čaká? 

Vyberte si meno spoločnosti
Môžete si vybrať akýkoľvek názov pre svoju spoločnosť, no spoločnosť s takýmto názvom nesmie byť už zapísaná v ORSR. Meno vašej spoločnosti musí byť jedinečné.

Zvoľte si predmet podnikania
Čím sa bude vaša firma zaoberať? V akej oblasti bude podnikať? Spíšte si zoznam všetkých činností, v tomto prípade je lepšie napísať viac ako menej – nebudete musieť potom predmety dopisovať.

Kde bude mať vaša firma sídlo spoločnosti?
Sídlo spoločnosti musí mať každá firma zapísané v obchodnom registri. Keď sa chystáte pracovať z domu, no nehnuteľnosť máte iba v prenájme, je lepšie využiť služby virtuálnej kancelárie, ako si prenajímať drahé kancelárske priestory.

Spoločenská zmluva vs. zakladateľská listina
Zakladáte spoločnosť viacerí? Musíte spísať spoločenskú zmluvu, v ktorej sú obsiahnuté všetky najdôležitejšie náležitosti – podiely spoločníkov, predmety podnikania či konatelia. Keď zakladáte spoločnosť sám, stačí vám zakladateľská listina, no vtedy musíte vyhlásiť, že nie ste jediným spoločníkom vo viac ako 2 s.r.o. súčasne.

Splatenie základného imania
Určíte si správcu vkladu, ktorým je jeden zo spoločníkov spoločnosti a ten vloží základné imanie na špecializovaný bankový účet, vyžiada si výpis účtu, ktorým dokladuje splatenie základného imania, minimálna výška je 5000 €.

Podpisový vzor
Je potrebné vyhotoviť podpisový vzor konateľov, ktorý slúži na porovnanie originality podpisov na listinách.

Získajte živnostenské oprávnenie
Musíte sa zaregistrovať na živnostenskom úrade, čo všetko pre to potrebujete? Vyplnenú žiadosť, spoločenskú resp. zakladateľskú zmluvu overenú notárom, potvrdenie o tom, že môžete využívať sídlo spoločnosti a kolky, ktoré potrebujete na registráciu živností – 5€ kolok za voľnú živnosť, 15€ kolok za viazanú alebo remeselnú živnosť.

Zápis do ORSR
Krok, pri ktorom potrebujete hŕbu dokumentov, čo vám nesmie chýbať?

  • Formulár s notársky overenými podpismi
  • 2x kópia živnostenského listu
  • 2x vyhlásenie správcu vkladu o splatení ZI
  • 2x spoločenská alebo zakladateľská listina
  • 2x potvrdenie o umožnení zriadenia sídla spoločnosti na konkrétnej adrese
  • 2x podpisový vzor konateľov
  • kolky v hodnote 331,50 €

Zaregistrujte sa na daňovom úrade
Keď ste úspešne zapísaný v ORSR, prišiel čas zaregistrovať sa na daňovom úrade. Registrujete sa k tomu, že budete platiť daň z príjmu, za čo vám daňový úrad za odmenu pridelí daňové identifikačné číslo (DIČ). Až teraz ste hotový a môžete začať podnikať.

Zdá sa vám tento proces príliš komplikovaný?
Založenie spoločnosti nie je prechádzka ružovou záhradou, bojíte sa, že by ste počas zakladania prišli o nervy? Nechajte založenie sro na odborníkov z Online Invest za zvýhodnenú cenu 266€, ktorí pre vás založia spoločnosť presne podľa vašich požiadaviek a vy nemusíte podstúpiť tento komplikovaný proces. Ušetrený čas môžete využiť efektívnejšie a nie pobehovaním po úradoch.

Chcete znížiť náklady za sídlo spoločnosti?
Nepotrebujete kancelárske priestory? Sú to pre vás iba zbytočné náklady? Prenajmite si virtuálne sídlo od spoločnosti Online Invest a ušetrite stovky eur mesačne. Neplaťte za niečo, čo vôbec nevyužijete, neznížiť náklady, keď to môžete urobiť bez toho, aby to ovplyvnilo kvalitu služieb pre zákazníkov, nie je rozumné. Čo z toho budete mať?

Aké sú výhody virtuálnej kancelárie?
Hlavnou výhodou virtuálnej kancelárie je, že ušetríte značnú sumu. Spoločnosť Company Consulting vám ponúka virtuálne sídlo už od 11 €/mesačne. Okrem toho získate sídlo na bratislavskej adrese, čo vám pomôže zvýšiť vašu dôveryhodnosť, keďže v začiatkoch ešte nemáte vybudované renomé. Vedeli ste, že v Bratislave je oveľa menšia pravdepodobnosť návštevy daňovej kontroly ako v ostatných slovenských mestách? Toto sú hlavné výhody, ktoré získate.

Zaujali vás výhody virtuálnej kancelárie? Viac sa o nich dozviete v článku: „Chcete ušetriť čas aj peniaze? Virtuálne sídlo vám pomôže“

 

Súvisiace články

Aktuálne správy