Čistý zisk ruského operátora MTS klesol o 22 %

Najväčší ruský mobilný operátor evidoval pokles čistého zisku v druhom štvrťroku na sumu 17 mld. rubľov (RUB) z úrovne zhruba 22 mld. RUB v rovnakom období vlaňajška

Ruská firma Mobile TeleSystems (MTS), ktorá je najväčším mobilným operátorom v krajine, v druhom štvrťroku evidovala medziročný pokles čistého zisku o približne 22 %. Výšku čistého zisku poškodili väčšie náklady a redukcia cien mobilných telefónov. Spoločnosť, ktorú kontroluje konglomerát Sistema, v utorok informovala, že jej čistý zisk za apríl až jún sa znížil na 17 mld. rubľov (RUB) z úrovne zhruba 22 mld. RUB v rovnakom období vlaňajška.
Firma znížila ceny mobilných telefónov v snahe prilákať zákazníkov, na ktorých negatívne pôsobí pokles príjmov a vysoká inflácia. Celkové tržby spoločnosti MTS v druhom štvrťroku stúpli o 3,9 % na 102,7 mld. RUB. Prevádzkový zisk firmy pred odpismi (OIBDA) však klesol o 2 % na 42,7 mld. RUB a OIBDA marža sa znížila na 41,6 % z úrovne 44,2 %, na ktorej bola v druhom kvartáli vlaňajška. MTS zvýšila odhad svojich kapitálových investícií za celý tento rok na sumu 92 mld. RUB z predošlých 85 mld. RUB, keďže do úvahy vzala plánované investície do rozvoja mobilných sietí tretej generácie na Ukrajine.

(1 EUR = 72,6810 RUB)

Súvisiace články

Aktuálne správy