SP prekročila plán vo výbere poistného za sedem mesiacov

Za január až júl tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vybrala Sociálna poisťovňa od ekonomicky aktívneho obyvateľstva viac o 200,18 mil. eur.

Sociálna poisťovňa (SP) vybrala od ekonomicky aktívneho obyvateľstva za január až júl tohto roka príjmy v objeme 3,7 mld. eur. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. V porovnaní s rozpisom rozpočtu na január až júl tohto roka ide podľa neho viac o 68,04 mil. eur. „V percentuálnom vyjadrení je to 101,87 % plnenie,“ uviedol. V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vybrala Sociálna poisťovňa viac o 200,18 mil. eur.

Podľa rozpočtu Sociálnej poisťovne na rok 2015 by mala mať poisťovňa v tomto roku príjmy od ekonomicky aktívneho obyvateľstva v sume vyše 5,71 mld. eur. Vyše 3,83 mld. eur by mali tvoriť odvody zamestnávateľov, takmer 1,56 mld. eur má predstavovať poistné od zamestnancov, približne 304 mil. eur majú do poisťovne odviesť povinne poistené samostatne zárobkovo činné osoby a zvyšných 20 mil. eur dobrovoľní poistenci.

Súvisiace články

Aktuálne správy