ČSOB poskytne úver vo výške 43 mil. eur na Twin City B v Bratislave

, SITA Foto: twin city

Realitno-poradenská spoločnosť tak získa prostriedky na výstavbu administratívnej budovy Twin City B v Bratislave.

Československá obchodná banka poskytne úver v celkovej výške 43 miliónov eur spoločnosti HB Reavis na výstavbu administratívnej budovy Twin City B v Bratislave. Informovala o tom v stredu realitno-poradenská firma HB Reavis. Druhá budova projektu Twin City prinesie na prelome februára a marca budúceho roka na trh spolu približne 22 tisíc metrov štvorcových kancelárskych priestorov najvyššej kvality a tisíc metrov štvorcových obchodných priestorov. Predprenajatá je na viac ako 90 %.

Budova Twin City B, ktorú si takmer celú prenajala švajčiarska zaisťovacia spoločnosť Swiss Re, je jedným z troch objektov úvodnej fázy projektu Twin City nachádzajúcom sa na území ohraničenom ulicami Mlynské Nivy, Košická, Chalupkova, Továrenská a Karadžičova, v tesnej blízkosti užšieho centra hlavného mesta. "Ceníme si partnerstvo s Československou obchodnou bankou na tomto projekte, ktorý bude po dokončení jednou z najvýznamnejších moderných administratívnych stavieb v Bratislave. Účasť renomovanej banky na financovaní Twin City potvrdzuje kvalitu a potenciál projektu, ako aj prestíž celej skupiny HB Reavis," konštatoval člen predstavenstva a finančný riaditeľ skupiny HB Reavis Marián Herman.

Development celého projektu Twin City je rozfázovaný na dvanásť častí, ktoré bude HB Reavis stavať postupne. Výsledkom by mal byť moderný biznis dištrikt v štýle worklife balance, teda so zelenými plochami s lavičkami určenými na oddych napríklad v pracovných prestávkach a taktiež s dostatkom bicyklových státí v podzemí, vrátane šatní a spŕch pre zamestnancov.

Spoločnosť HB Reavis je medzinárodná skupina pôsobiaca v segmente komerčných nehnuteľností, založená v roku 1993 v Bratislave. Pôsobí na kľúčových trhoch strednej a východnej Európy, a to v Poľsku, Českej republike, Maďarsku a na Slovensku, ďalej vo Veľkej Británii a v Turecku. Na všetkých trhoch HB Reavis využíva integrovaný obchodný model zahŕňajúci development, výstavbu, správu majetku a investičný manažment.

ČSOB Banka je súčasťou ČSOB Finančnej skupiny, jednej z najväčších a najsilnejších finančných skupín na Slovensku. Pod jednu strechu ČSOB Finančnej skupiny patrí ČSOB Banka, ČSOB Poisťovňa, ČSOB Stavebná sporiteľňa, ČSOB Leasing, ČSOB Factoring, KBC Asset Management a ČSOB nadácia.

Súvisiace články

Aktuálne správy