Continental dosiahol v 2. kvartáli lepšie ako očakávané výsledky

Nemecký výrobca pneumatík a automobilových komponentov Continental dosiahol v 2. kvartáli lepšie ako očakávané výsledky vďaka európskemu trhu aj nižším cenám vstupných surovín. Informovali o tom agentúry Reuters a RTTNews.
Continental, ktorý viac ako 50 % tržieb generuje v Európe, odhaduje, že pokles cien ropy oproti vlaňajšku o zhruba 50 % a tiež lacnejší kaučuk mu pomôžu znížiť výdavky na vstupné suroviny v tomto roku o zhruba 200 miliónov eur.
Upravený zisk spoločnosti pred úrokmi a zdanením (EBIT) sa v období apríl-jún 2015 zvýšil na 1,25 miliardy eur z 1 miliardy eur v 2. kvartáli minulého roka. Prekonal tak aj odhady analytikov, ktorí koncernu predpovedali zisk v priemere 1,19 miliardy eur.
Čistý zisk spoločnosti, ktorá na Slovensku vlastní závod v Púchove, za tri mesiace do konca júna vzrástol na 791,9 milióna eur zo 715,5 milióna eur v rovnakom období minulého roka. Jej tržby v 2. kvartáli stúpli na 10,03 miliardy eur z vlaňajších 8,53 miliardy eur.
Aj za 1. polrok dosiahol Continental dobré výsledky. Jeho zisk EBIT sa za prvých šesť mesiacov roka zvýšil o 19,4 % na 2,1 miliardy eur a tržby vzrástli o 15,8 % na 19,6 miliardy eur.
Vedenie koncernu Continental najnovšie očakáva, že tržby za celý rok prekročia 39 miliárd eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy