Nosná konštrukcia mosta na D2 pri Sekuliach bude zosilnená

Národná diaľničná spoločnosť predpokladá, že zosilnenie nosnej konštrukcie mosta na diaľnici D2 môže stáť predbežne 410 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Diaľničiari chcú zároveň nakúpiť studenú asfaltovú zmes na údržbu vozoviek diaľnic a rýchlostných ciest počas štyroch rokov, odhadované náklady sú 305 tis. eur bez dane.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) plánuje zosilniť nosnú konštrukciu mosta na diaľnici D2 pri obci Sekule v okrese Senica. Za uskutočnenie prác plánovaných na takmer tri mesiace predpokladá vynaložiť predbežne 410 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 492 tis. eur vrátane dane. Ako vyplýva z vyhlásenej výzvy na predkladanie ponúk, lehota na ich predkladanie a otváranie je 25.

Diaľničiari zároveň vyhlásili verejnú súťaž na dodanie studenej asfaltovej zmesi na údržbu vozoviek diaľnic a rýchlostných ciest. Odhadované náklady na nákup asfaltovej zmesi za štyri roky dosahujú 305 tis. eur bez dane (366 tis. eur s daňou). „Zmes bude dodávaná v plastových vreciach alebo iných podobných obaloch na odberné miesta v členení na jednotlivé regióny,“ oznámila NDS. Zákazka je rozdelená na tri časti podľa regiónov – západ, stred a východ. Ponuky treba predkladať do 2. septembra, o výsledku rozhodne následná elektronická aukcia.

Výkon servisnej činnosti a opráv tunela Horelica a informačného systému diaľnice pre stredisko správy a údržby Čadca na ceste I. triedy I/11, resp. diaľnice D3 na obchvate Čadce bude stáť 371,35 tis. eur bez dane (445,62 tis. eur s daňou). NDS vybrala za poskytovateľa týchto služieb počas štyroch rokov Eltodo SK, a. s. z Bratislavy. Vo verejnej súťaži predložili ponuku traja uchádzači. Predpokladaná cena bola 1,08 mil. eur bez dane (takmer 1,3 mil. eru s daňou), zmluvná cena má tak podiel 34,4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy