Železnice dajú za zrušenie priecestia a úpravy 2,6 mil. eur

Železnice Slovenskej republiky dali zrušiť priecestie Dolina na traťovom úseku Trnava - Cífer a vykonať súvisiace úpravy zabezpečovacieho systému spoločnosti Siemens.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dajú za zrušenie priecestia Dolina na traťovom úseku Trnava – Cífer a súvisiace úpravy zabezpečovacieho systému v Trnave 2,18 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (2,61 mil. eur vrátane dane). Štátny prevádzkovateľ železničnej infraštruktúry uzavrel zmluvu na práce so spoločnosťou Siemens, s. r. o.

Súčasťou zákazky sú terénne úpravy a výstavba náhradnej prístupovej komunikácie popod železničný most, inštalácia softvéru a hardvéru pre železničné stanice Trnava a Cífer a tiež dodanie projektovej dokumentácie skutočného vyhotovenia stavby. Ako vyplýva zo zverejnenej zmluvy, zhotoviteľ sa zaviazal odovzdať dielo najneskôr do šiestich mesiacov od odovzdania staveniska.

Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. ŽSR majú základné imanie 800,17 mil. eur, spravujú a prevádzkujú železničnú infraštruktúru, vrátane 3 600 kilometrov tratí a staníc.

Súvisiace články

Aktuálne správy