Predaj áut vo Francúzsku v júli stúpol o 2,3 %

Predaj áut vo Francúzsku v júli posilnil o 2,3 %. Informovalo o tom v pondelok Francúzske združenie výrobcov áut (CCFA). Trh masovo predávaných značiek vozidiel smerom nahor potiahol zotavujúci sa predaj áut firmy PSA Peugeot Citroen. V júli v krajine zaregistrovali 147 132 automobilov, pričom v rovnakom mesiaci minulého roka to bolo 143 759 vozidiel.

Automobilke PSA sa darilo viac ako celkovému trhu a jej predaj stúpol o 3,6 %. Pomohli jej nové modely ako Peugeot 2008 mini-SUV. Predaj áut konkurenčnej firmy Renault však v júli oslabil o 8,5 %. Negatívne na predaj automobilky pôsobil pokles odbytu modelov, ktorých výrobu plánuje ukončiť, ako napríklad Megane compact a Scenic minivan. Oba tieto modely plánuje firma nahradiť novšími na budúci rok.

Peugeot aj Renault minulý týždeň vykázali kladné hospodárske výsledky za prvý polrok. Peugeot za január až jún dosiahol čistý zisk 571 mil. eur, pričom v rovnakom období vlaňajška skončil v strate 114 mil. eur. Bol to prvý zisk automobilky za prvý polrok za štyri roky. Tržby Peugeotu za január až jún posilnili o 6,9 % na 28,9 mld. eur. Zisk Renaultu tiež vzrástol, a to vďaka posilneniu dopytu na európskom trhu. Firma za prvý polrok vykázala čistý zisk 1,4 mld. eur. Tržby skupiny stúpli na 22,2 mld. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy