Skupina MOL ukončila prevzatie čerpacích staníc ENI v ČR a na Slovensku

Skupina MOL ukončila akvizíciu obchodných aktivít českej a slovenskej spoločnosti ENI, vrátane maloobchodnej siete so značkou Agip. Transakcia zahŕňa 125 čerpacích staníc v Českej republike a 41 čerpacích staníc na Slovensku. Informoval o tom dnes hovorca Slovnaftu Anton Molnár. Čerpacie stanice Agip v obidvoch krajinách zmenia značku, v Českej republike prevažne na MOL a na Slovensku na Slovnaft.
„Táto transakcia významne prispieva k stratégii Skupiny MOL pri rozširovaní aktivít v strednej a východnej Európe. Veľký potenciál predstavujú novo získané čerpacie stanice ENI, ktoré sa stanú súčasťou našej novej maloobchodnej koncepcie,“ zhodnotil viceprezident spoločnosti pre maloobchod Lars Höglund.
Po aktuálnej transakcii a nedávnom prevzatí čerpacích staníc Lukoil v Českej republike, ktorá sa uskutočnila koncom roka 2014, bude mať MOL v krajine sieť 316 čerpacích staníc. Skupina tiež pokračuje v rebrandingu čerpacích staníc, aby postupne zjednotila celú sieť pod dvoma značkami – MOL a Pap Oil. Do konca roka plánuje ponúkať palivá a služby na viac ako 80 čerpacích staniciach MOL v Českej republike, vrátane 44 bývalých čerpacích staníc Lukoil.
Na Slovensku bude MOL prevádzkovať viac ako 250 čerpacích staníc pod značkou Slovnaft. Proces zmeny značky novo nadobudnutých čerpacích staníc sa začne na jeseň 2015 a ukončený by mal byť v roku 2016, doplnil Molnár.
Akvizícia v obidvoch krajinách zahŕňa tiež veľkoobchodné aktivity, činnosti súvisiace s predajom leteckých palív aj prevzatie zamestnancov. Nezahŕňa naopak veľkoobchod značkových olejov, mazív a ďalších špeciálnych produktov.
Skupina MOL je medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť s centrálou v Budapešti. Pôsobí vo viac ako 40 krajinách a zamestnáva takmer 29.000 ľudí. Výrobné aktivity má vo 8 krajinách a prieskumné aktíva v 13 krajinách. Skupina prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Vlastní tiež sieť viac ako 1900 čerpacích staníc v 12 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

Súvisiace články

Aktuálne správy