Ministerstvo financií SR podpísalo s USA dohodu FATCA

Dňa 31.7.2015 sa na Ministerstve financií SR uskutočnil podpis Dohody medzi Slovenskou republikou a Spojenými štátmi americkými na zlepšenie dodržiavania medzinárodných predpisov v oblasti daní a na implementáciu zákona FATCA (ďalej len "dohoda FATCA").

Dňa 31.7.2015 sa na Ministerstve financií SR uskutočnil podpis Dohody medzi Slovenskou republikou a Spojenými štátmi americkými na zlepšenie dodržiavania medzinárodných predpisov v oblasti daní a na implementáciu zákona FATCA (ďalej len „dohoda FATCA“).
Za Slovenskú republiku bol splnomocnený na podpis štátny tajomník Ministerstva financií SR Ivan Lesay a za Spojené štáty americké Rudolf Perina, chargé d’affaires z Veľvyslanectva USA v Bratislave.
Na základe dohody FATCA bude medzi zmluvnými štátmi prebiehať automatická výmena informácií na daňové účely o príjmoch na finančných účtoch rezidentov zmluvných štátov.
Dohoda FATCA je v Slovenskej republike adresovaná najmä odbornej informovanej verejnosti, ktorou sú finančné inštitúcie. Účelom predmetnej dohody je zabránenie daňovým únikom a podvodom a zlepšenie výberu daní.
Po podpise bude dohoda FATCA predložená na vyslovenie súhlasu Národnej rady SR a ratifikáciu.

Informáciu TASR poskytli z tlačového odboru Ministerstva financií SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy