Volkswagen Slovakia v auguste zastaví výrobu

Po celozávodnej dovolenke produkcia znova odštartuje 17. augusta tohto roka.

Zamestnanci spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW) SK v bratislavskom a martinskom závode nastúpia 1. augusta na celozávodnú dovolenku. Produkcia odštartuje znova 17. augusta tohto roka. Ako ďalej uviedla automobilka, nástrojáreň v Stupave bude vyrábať aj počas leta nepretržite.

Viac ako 600 zamestnancov VW SK a dodávateľských firiem bude počas odstávky uskutočňovať technologické a stavebné úpravy v celom areáli závodu. „Jedno z dvoch ucelených nevýrobných období roku tak spoločnosť naplno využije na modernizácie, ktoré nie je možné uskutočniť počas prebiehajúcej prevádzky,“ priblížil hovorca spoločnosti VW SK Vladimír Machalík. Pokoj vo výrobe VW SK využije aj na komplexnú údržbu a kontrolu zariadení. „Tie totiž nie je možné vykonať počas nepretržitej prevádzky sedem dní v týždni v produkcii SUV,“ vysvetlil Machalík.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako štyri milióny vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom i investorom v krajine. Zamestnáva viac ako 9 900 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Súvisiace články

Aktuálne správy