Otolift bude v Palárikove vyrábať schodiskové výťahy pre imobilných

Spoločnosť Otolift Schodiskové výťahy vybuduje v priemyselnom parku v Palárikove nový závod na výrobu schodiskových výťahov pre imobilných ľudí. Firma vo štvrtok 30. júla oficiálne odštartovala výstavbu výrobnej haly na ploche 5000 štvorcových metrov. Spustenie prevádzky je naplánované na júl budúceho roka. Investícia dosiahne dva milióny eur.
Výrobca schodiskových a sedačkových výťahov pre imobilných ľudí pôsobí od roku 2011 v Nových Zámkoch. Zaoberá sa výrobou zváraných konštrukcií, montážou stoličiek a dizajnovaním stoličkových výťahoch v 3D CAD formáte. V súčasnosti zamestnáva 150 pracovníkov. Efektívna spolupráca so slovenskými partnermi viedla firmu k rozhodnutiu rozšíriť výrobu do priemyselného parku v Palárikove. Prevádzku v Nových Zámkoch plánuje uzavrieť v septembri budúceho roka, odkiaľ sa 130 zamestnancov presunie do Palárikova. K nim pribudne ďalších 70 nových pracovníkov, najmä technických, ktorých vyškolí a zaradí ako zváračov.
Spoločnosť chce zamestnať celkovo 200 ľudí a počíta aj s ďalším rozširovaním prevádzky. „Investičný projekt spoločnosti Otolift realizovaný v našom priemyselnom parku znamená veľký benefit pre našu obec, ale aj pre celý región. Očakávame zníženie miery nezamestnanosti, zároveň je projekt dôležitým impulzom pre ďalšie rozvojové aktivity obce,“ povedal starosta Jozef Derňár.
Otolift Schodiskové výťahy, s. r. o., je dcérska spoločnosť holandskej rodinnej firmy Otto Ooms BV, založenej v roku 1891. Centrála firmy je v Holandsku, kde je lídrom v tomto segmente trhu. Otolift svoje produkty vyváža v rámci Európy do Francúzska, Nemecka, Španielska, Anglicka, ale aj do Japonska či na Taiwan. „Schodiskový výťah je nesmierne dôležitý pre menej mobilných ľudí, ktorí sa bez takéhoto produktu veľakrát musia presťahovať,“ povedal majiteľ a riaditeľ spoločnosti Otolift Alex Ooms.

Súvisiace články

Aktuálne správy