Banka Bpifrance predala 2 % akcií firmy Orange

Francúzska štátna investičná banka Bpifrance predala dve percentá akcií spoločnosti Orange inštitucionálnym investorom za približne 801 mil. eur.

Francúzska štátna investičná banka Bpifrance predala dve percentá akcií spoločnosti Orange inštitucionálnym investorom. Hodnota transakcie je približne 801 mil. eur. Bpifrance o tom informovala v stredu. Banka predala približne 53 mil. akcií.

„Výnosy z transakcie sa… použijú na financovanie nových investícií s cieľom napĺňania úlohy zverenej spoločnosti Bpifrance, teda s cieľom financovať francúzske firmy,“ uviedla banka vo svojom stanovisku. Bpifrance bude mať po uskutočnení transakcie v držbe 9,6 % akcií spoločnosti Orange. Francúzske štátne fondy budú mať pod kontrolou 23 % spoločnosti. Zostanú tak najvplyvnejším akcionárom.

Orange pôsobí aj na Slovensku, a to prostredníctvom spoločnosti Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.

Súvisiace články

Aktuálne správy