CTP a UniCredit podpísali zmluvu o pôžičke za 50 mil. eur

Spoločnosť CTP, developer komerčných nehnuteľností, podpísala s UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia zmluvu o pôžičke v hodnote 50 mil. eur. Účelom má byt financovanie nových akvizícií CTP na Slovensku. “S UniCredit Bank v Českej republike už spolupracujeme niekoľko rokov a som veľmi rád, že spúšťame profesionálnu spoluprácu aj so slovenskou pobočkou banky,” povedal finančný riaditeľ CTP Radek Zeman. “Vzhľadom na plánovaný vývoj CTP na Slovensku predpokladáme, že v budúcnosti budeme v našej spolupráci pokračovať,” doplnil generálny riaditeľ slovenskej pobočky UniCredit Bank Miroslav Štrokendl.

Poskytnuté prostriedky sa použili na financovanie bývalého DNV Logistics Parku na Slovensku, ktorý spoločnosť CTP získala nedávno a premenovala ho na CTPark Bratislava. Nový CTPark Bratislava ponúka viac ako 87 tis. metrov štvorcových prenajímateľnej plochy a nachádza sa v priamom susedstve výrobného závodu Volkswagen na diaľnici D2. Spoločnosť CTP a UniCredit Bank zatiaľ podpísali zmluvy v celkovej hodnote približne 250 mil. eur.

CTP sídli v Holandsku a zameriava sa na komplexné služby v oblasti výstavby a spravovania komerčných nehnuteľností. Špecializuje sa na dodávanie a spravovanie moderných obchodných areálov budovaných na objednávku pre popredné medzinárodné aj miestne spoločnosti. V rámci svojej činnosti uskutočňuje strategické investície do nových alebo rastúcich prevádzok v strednej Európe.

Súvisiace články

Aktuálne správy