Slovenská pošta bude sledovať svoje vozidlá a doručovateľov

Štátna poštová spoločnosť chce za dodávku Informačného systému monitoringu motorových vozidiel a doručovateľov za štyri roky zaplatiť predbežne vyše 2 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Slovenská pošta, a.s. vyhlásila verejnú súťaž na dodávku Informačného systému monitoringu motorových vozidiel a doručovateľov prostredníctvom svojho multifunkčného dohľadového centra. Za poskytnutie tejto služby počas štyroch rokov predpokladá zaplatiť predbežne 2,04 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 2,45 mil. eur vrátane dane. Štátna poštová spoločnosť bude investíciu financovať z vlastných prostriedkov.

Uchádzači môžu predkladať ponuky do 7. septembra a dodávateľ by mal vzísť z následnej elektronickej aukcie. Rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe štyroch kritérií. Najvyššiu relatívnu váhu má cena informačného systému motorových vozidiel, a to 39 bodov. Cena implementačných služieb nadstavbových funkcionalít a integrácií má váhu dvadsať bodov, cena tritisíc kusov GPS/GSM monitorovacích zariadení pre doručovateľov dvadsaťšesť a cena dvesto kusov monitorovacích zariadení, vrátane príslušenstva a inštalácií do motorových vozidiel pätnásť.

Uchádzači musia predložiť zoznam dodávok tovaru a poskytovania služieb pre monitorovanie GSM polohy motorových vozidiel v rokoch 2012 až 2014 spolu minimálne pre osemsto vozidiel. Aspoň jedna zákazka sa má týkať najmenej 150 vozidiel. Ďalšou podmienkou je dodávka tovaru a poskytovanie služieb v uvedenom období pri monitorovaní polohy minimálne 150 pohyblivých objektov iných ako motorové vozidlá, pričom jedna zákazka by sa mala vzťahovať prinajmenšom na 50 objektov.

Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a 1. októbra 2004 sa pretransformovala na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu. Akcie spoločnosti spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur. Spoločnosť sa mení z tradičného poštového operátora na poskytovateľa širokého portfólia služieb obyvateľom, sprehľadnila doručovanie balíkov a pripravuje nové poistné služby. Prevádzkuje sieť s vyše 1 500 poštovými pobočkami.

Súvisiace články

Aktuálne správy