Ekonómovia očakávajú pokles zásob v USA, cena WTI vzrástla nad 48 USD

Ceny ropy zaznamenali mierny rast a zotavili sa z niekoľkomesačného minima, keď očakávania poklesu zásob ropy v USA dokázali zapôsobiť na trhy výraznejšie, než obavy z presýtenia svetových trhov a dôsledkov poklesu akciových trhov v Číne. Informovala o tom agentúra Reuters.
Podľa agentúry sa pod čiastočné zotavenie podpísali najmä odhady, že ropné zásoby v Spojených štátoch minulý týždeň klesli. Ekonómovia očakávajú, že zásoby ropy v USA v týždni končiacom sa 24. júla klesli o 300.000 barelov (1 barel = 159 litrov). Americký ropný inštitút (API) zverejní svoju správu o rezervách dnes večer a oficiálne údaje z ministerstva energetiky budú známe v stredu 29. júla.
Cena ropy Brent s dodávkou v septembri vzrástla do 17.56 h SELČ oproti pondelkovej závierke o 10 centov na 53,57 USD (48,59 eura) za barel. Počas dňa sa prepadla na 52,28 USD/barel, najnižšiu hodnotu od februára, pod čo sa podpísali najmä skoršie obavy z vývoja čínskej ekonomiky po prepade tamojších akciových trhov.
Cena americkej ľahkej ropy WTI sa zvýšila o 70 centov na 48,09 USD/barel. V priebehu dňa pritom zaznamenala pokles až na 47,68 USD/barel, čo bola najnižšia hodnota od marca tohto roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy