Zvislé značenie na cestách na východe môže stáť 1,2 mil. eur

Slovenská správa ciest pripravuje práce zamerané na zvislé dopravné značenie na cestách I. triedy v Košickom a Prešovskom kraji. Ide o zákazku na tri roky a termín na otváranie ponúk je 18. augusta.

Slovenská správa ciest (SSC) plánuje vynaložiť na zvislé dopravné značenie na cestách I. triedy na východe Slovenska za tri roky predbežne 1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (1,2 mil. eur vrátane dane). Ide o úseky na jedenástich hlavných cestách v správe regionálnej pobočky Investičná výstavba a správa ciest (IVSC) Košice v Košickom a Prešovskom kraji. Cestári už vyhlásili príslušnú výzvu na predkladanie ponúk.

Uchádzači môžu predkladať ponuky do 18. augusta a v ten istý deň je plánované otváranie časti ponúk. Jednou z podmienok účasti sú referencie na vykonané práce pri zvislom dopravnom značení na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I., II. a III. triedy v rokoch 2010 až 2014 v celkovom objeme minimálne 1,5 mil. eur bez dane. Aspoň jedna realizovaná zákazka musí mať hodnotu najmenej 100 tis. eur v každom roku.

Cestári zároveň začali verejnú súťaž na servis, údržbu a opravy dopravných technologických zariadení Boschung, používaných pri zimnej údržbe vybraných úsekov ciest I. triedy. Predpokladaná cena za poskytovanie týchto služieb počas štyroch rokov je 470 tis. eur bez dane (564 tis. eur s daňou). Časti ponúk sa majú otvárať 8. septembra, dokedy ich treba predložiť. Za chemické ošetrenie cestnej zelene na cestách I. triedy v správe IVSC Banská Bystrica cestári predpokladajú dať za tri roky 390 tis. eur bez dane (468 tis. eur s daňou). Termín otvárania ponúk v tomto prípade posunuli z 12. na 19. augusta.

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje cesty I. triedy a vykonáva pre ne investičnú činnosť. Generálne riaditeľstvo SSC je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky majú zastúpenie v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. Cesty I. triedy majú dĺžku 3 291 kilometrov, čo je 18,3 % z celkovej dĺžky cestnej siete na Slovensku takmer 18 tisíc kilometrov. Investičná výstavba a správa ciest (IVSC) Bratislava má na starosti cesty I. triedy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, IVSC Žilina v Žilinskom a Trenčianskom kraji, IVSC Banská Bystrica v Banskobystrickom kraji a IVSC Košice v Košickom a Prešovskom kraji.

Súvisiace články

Aktuálne správy