Zvláštna kasta investorov: Absolventi s technickým vzdelaním

, businessinsider Foto:SITA

Aj keby mali prísť len o hotovosť, ktorú pravdepodobne dokážu zarobiť za pár rokov, nedôverujú rizikovým investíciám a vyhýbajú sa aj investičným manažérom. Ako píše CNN Money, viac než čokoľvek iné ich zaujímajú rôzne dáta a podrobné grafy.

Darrell Krasnoff je generálny riaditeľ spoločnosti Bel Air Investment Advisors. Pre CNN Money potvrdil, že aktuálni milionári s technickým vzdelaním sú viac v investovaní angažovaní, než typickí podnikatelia. "Prichádzajú k nám s prístupom inžiniera, takže ideme hlbšie s množstvom informácií, ktoré im predkladáme. Ukážeme im viac údajov, grafov a zobrazení, než zvyčajne," povedal Krasnoff, podľa ktorého jeho klienti investujú prevažne do akcií, ale nechávajú si aj menšiu časť v hotovosti, aby mohli investovať do startupov svojich známych a priateľov.

Ale mnoho majetných z technologického sektora sa vzdáva tradičnej správy bohatstva a zameriava sa skôr na on-line automatizované systémy ako je Wealthfront, ktorý spravuje aktíva v hodnote 2,5 miliardy dolárov.  "Ja nie som ten typ človeka, ktorý by sa zaoberal hľadaním dobrého manažéra na správu svojho majetku a potom by dôveroval jeho rozhodnutiam. Nechcem na to míňať svoj čas," vysvetľuje pre agentúru Reuters spoluzakladateľ startupu Cemre Gungor, ktorý predal svoju firmu spoločnosti Facebook.

Väčšina zákazníkov Wealthfrontu sú mladí pochádzajúci zo severnej Kalifornie, technologickej mekky, kde sú okrem iných zastúpené veľké mená ako Apple, Google, Facebook, Twitter, Amazon a Microsoft.

Šéf Wealthfrontu Adam Nash pre CNN Money povedal, že títo ľudia si nemyslia, že by dokázali poraziť trh. Nemajú ten nerozumný pocit optimizmu čo sa týka trhu, ktorý by sa dal očakávať od neuveriteľne bohatého mladého človeka. Prežili dva pády a chcú bezpečné investície spolu s diverzifikáciou. A ich  očakávania sú realistické. To len odráža určité všeobecné skutočnosti, ktoré sme o tzv. generácii Y už vedeli. Podľa prieskumu od Goldman Sachs, takmer 40 % mladých ľudí nechce investovať do akciového trhu vôbec, a ďalších 45 % uviedlo, že chcú hrať na istotu a investovať len malé sumy, alebo pomocou stratégie rizík. Ani noví technologickí milionári nie sú iní. Nechcú sa pokúsiť dosiahnuť na hviezdy, jednoducho chcú iba pokojne budovať svoje vlastné hniezdo.

Súvisiace články

Aktuálne správy