Prečo si založiť radšej s.r.o. ako živnosť?

, PR článok

Založiť si živnosť či s.r.o.? Jedna z najčastejších otázok, ktoré sa pýta človek, ktorý chce začať podnikať. Čo je teda lepšie?

Veľkou výhodou založenia sro oproti živnosti je, že neručíte celým svojim majetkom, ale iba do výšky majetku svojej spoločnosti. Dôležitým faktorom, ktorý ovplyvňuje rozhodovanie je aj to, či sa vám oplatí platiť daňovú licenciu alebo budete radšej platiť vyššie odvody ako živnostník. Čo je pre vás výhodnejšie?

Aké sú hlavné výhody s.r.o. oproti živnosti?

  • Keď uzatvárate zmluvu, pôsobí na vás spoločnosť s ručením obmedzeným dôveryhodnejšie ako živnostník a to aj napriek tomu, že živnostník ručí celým svojim majetkom.
  • Ako hovorí samotný názov – ručíte obmedzene. Neručíte celým svojim majetkom, ale iba celým majetkom svojej firmy.
  • Dokážete lepšie pracovať so svojimi peniazmi, máte možnosť získať z odvodov vďaka optimalizácii viac výhod pre seba, ako by získal živnostník.
  • Keď chcete zrušiť živnosť, musíte ju vymazať z registra, no keď sa chcete zbaviť s.r.o. nemusíte ju rovno vymazávať, môžete ju aj predať a získať z toho zaujímavú čiastku.
  • Keď váš podnikateľský plán padol a spoločnosť je zadĺžená, môžete ju poslať zlikvidovať, čo nebude mať vplyv na Váš osobný majetok.

Aké sú nevýhody podnikania so s.r.o.?

  • Či máte zisk 5 € alebo 200 tisíc €, musíte platiť daňovú licenciu, ak ste však v zisku licenciu si odpočítate od daní, čiže nezaplatíte nič naviac.
  • Založenie s.r.o. je náročnejšie, trvá 7-10 dní a stojí veľa byrokracie, preto, keď sa chcete tomuto vyhnúť a mať s.r.o. využite služby spoločnosti Online Invest, ktorá založí spoločnosť za vás.
  • Musíte viesť podvojné účtovníctvo, pri živnosti vám stačí aj jednoduché.
  • Zrušenie spoločnosti je komplikovanejšie a náročnejšie ako zrušenie živnosti.

Rozhodli ste sa pre založenie s.r.o.?

Presvedčili vás výhody podnikania formou spoločnosti s ručením obmedzeným? Využite služby spoločnosti Online Invest a nechajte si založiť s.r.o. na kľúč bez toho, aby ste museli behať po úradoch a nechať sa zomlieť mlynom byrokracie. Založenie spoločnosti trvá obvykle 7-10 dní, vy môžete tento čas využiť oveľa efektívnejšie – oslovením potencionálnych zákazníkov, stretnutí s obchodnými partnermi, či získaním sídla spoločnosti

Nepotrebujete kanceláriu? Ušetrite

Nie každý podnikateľ potrebuje kancelárske priestory, no každý podnikateľ potrebuje registračné sídlo, ktoré si zapíše do obchodného registra. Ceny prenájmu kancelárií sú veľmi vysoké, preč sú prijateľné ceny nehnuteľností, ktoré boli stlačené dolu ekonomickou krízou. Ceny sú späť v plnej sile, neplaťte zbytočne stovky eur za to, čo nepotrebujete. Ako to dosiahnuť?

Prenajmite si virtuálne sídlo

Virtuálne sídlo od Online Invest vám pomôže ušetriť stovky eur mesačne, pretože ho môžete získať už od 11 € na mesiac. Čo získate v tejto cene? Adresu, ktorú si zaregistrujete ako sídlo vašej spoločnosti do obchodného registru a zároveň služby, ktoré vám poskytnú na recepcii – prevzatie pošty, o ktorom vás budú okamžite informovať SMS alebo mailom, taktiež sa môžete rozhodnúť, či chcete, aby vám poštu otvorili, naskenovali a poslali mailom prípadne preposlali na adresu, ktorú si sám určíte.

Chcete sa dozvedieť viac o problematike zakladania s.r.o.? Prečítajte si o tom v článku:Čo všetko musíte urobiť, aby ste si založili s.r.o.?“

 

Súvisiace články

Aktuálne správy