Sconto prichádza do Bratislavy, vytvorí viac než sto pracovných miest

, sconto

Na jeseň otvorí nemecký predajca nábytku a bytových doplnkov Sconto v Bratislave svoj doteraz najväčší obchodný dom na slovenskom a českom trhu.

Spoločnosť Sconto Nábytok je súčasťou nemeckého koncernu Höffner. V novovybudovanom nákupnom parku Pharos tak vyrastie priama konkurencia nábytkárskym gigantom ako Ikea či Kika. V Bratislave pribudne viac ako 100 nových pracovných miest.

V súčasnej dobe spoločnosť Sconto Nábytek Česká republika a Sconto Nábytok Slovenská republika prevádzkuje spolu 10 obchodných domov s nábytkom a bytovými doplnkami. Ďalšia slovenská predajňa, ktorá k nim o pár mesiacov pribudne, bude najväčšou predajňou v Českej aj Slovenskej republike. Do tohto projektu spoločnosť investovala celkom 15,5 miliónov EUR. Okrem vysokoregálového skladu s plochou takmer 6300m2, kde bude uskladnená väčšia časť sortimentu, sa pri obchodnom dome vybuduje aj rozľahlé parkovisko s kapacitou viac než 450 parkovacích miest.

Na Slovenskom trhu pôsobí spoločnosť od roku 2010. Sconto Nábytek (CZ) a Sconto Nábytok (SK) sa s obratom takmer 73 mil. EUR radí medzi popredných tuzemských maloobchodných predajcov nábytku. Za svoju dobu existencie spoločnosť obslúžila viac než 2 milióny zákazníkov.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy