Finančná správa zriadila na kontrolu DPH špecializovaný tím

Podnikatelia, ktorí sa snažia obchádzať kontrolný výkaz DPH, tak robia prostredníctvom jeho jedinej anonymnej časti B3.

Finančná správa zriadila špecializovaný tím, ktorý sa má zamerať na podvody v rámci kontrolných výkazov dane z pridanej hodnoty (DPH). Ako ďalej informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, kontrolné skupiny zložené z pracovníkov miestneho daňového úradu, policajného zboru a finančného riaditeľstva vznikajú postupne vo všetkých regiónoch Slovenska. Kontrolná akcia sa začala v piatok 24. júla a zatiaľ je bez časového obmedzenia.

“Viac ako 420 tis. eur minul podnikateľ z Bratislavy na platby v hotovosti za jeden deň. Tie si následne zahrnul do kontrolného výkazu DPH. Aby to bola pravda, musel by zrealizovať denne 420 nákupov po tisíc eur. Toto je jeden z príkladov obchádzania kontrolného výkazu DPH,” priblížila Macíková.

Podnikatelia, ktorí sa snažia obchádzať kontrolný výkaz DPH, tak robia prostredníctvom jeho jedinej anonymnej časti B3. V nej uvádzajú sumu nákupov v hotovosti, ktoré uskutočnili za predchádzajúce zdaňovacie obdobie. “Niektorí sú vo svojich nákupoch rekordéri,” dodala Macíková.

Súvisiace články

Aktuálne správy