Čistý zisk firmy Faurecia v prvom polroku vzrástol

Spoločnosť Faurecia dosiahla v prvom polroku tohto roka čistý zisk 157 mil. eur. V rovnakom období predchádzajúceho roku sa čistý zisk spoločnosti pohyboval na úrovni 80 mil. eur

Francúzska spoločnosť Faurecia, výrobca automobilových komponentov, dosiahla v prvom polroku čistý zisk 157 mil. eur, pričom v rovnakom období predchádzajúceho roku jej čistý zisk predstavoval 80 mil. eur. Tržby spoločnosti vzrástli o 12,6 % na 10,51 mld. eur. Podľa šéfa spoločnosti Yanna Delabriera sa pod tieto výsledky podpísal organický rast tržieb v Európe a Severnej Amerike. Spoločnosť Faurecia, v ktorej 50,8 % vlastní automobilka PSA Peugeot Citroën, zlepšila svoju prognózu hospodárenia. V prvom polroku spoločnosť dosiahla maržu vo výške 4 %. V druhom polroku by marža spoločnosti mala vzrásť na 4,5 až 5 %.

Faurecia pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Faurecia Slovakia, s. r. o. ktorá vyrába napríklad sedačky pre závod PSA Peugeot Citroën v Trnave. Firma je jedným z najväčších výrobcov automobilových komponentov v Európe. Do jej portfólia patrí výroba sedadiel, prístrojových dosiek, dverí, protihlukových obložení či výfukových systémov.

Súvisiace články

Aktuálne správy