Euro vo štvrtok oproti doláru posilnilo

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Euro vo štvrtok oproti doláru posilnilo“, rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 23. júla (SITA, Reuters) – Spoločná európska mena vo štvrtok prvýkrát po týždni stúpla nad hranicu 1,1 USD/EUR. V úvode európskeho obchodovania dolár oproti euru klesol o 0,5 % a spoločná mena sa na chvíľu dostala nad 1,1 USD/EUR. Od polovice júna si dolár pripísal takmer 5 %, ale tento týždeň sa jeho rast vytratil. „Zdá sa, že za pohybom počas dnešného rána nie je nijaký podstatný dôvod. Môže sa to stať na trhoch, na ktorých banky na seba berú menej rizika ako v minulosti,“ povedal Ulrich Leuchtmann z banky Commerzbank.

Dolár vo štvrtok oslabil aj oproti jenu, a to o 0,2 % na 123,76 JPY/USD. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, si oproti predošlému obchodovaciemu dňu tiež odpísal 0,5 % a klesol na 96,979 bodu, čiže na najnižšiu úroveň za viac ako týždeň.

Maďarský forint a poľský zlotý vo štvrtok oproti spoločnej európskej mene oslabili, ale česká koruna posilnila. Forint si do 14:49 SELČ odpísal 0,61 % a klesol na 309,900 HUF/EUR a zlotý oslabil o 0,29 % na 4,125 PLN/EUR. Česká koruna si však prilepšila o 0,05 % na 27,031 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy