Sociálna poisťovňa radila zamestnávateľom

S cieľom znižovať chybovosť zamestnávateľov pri elektronickej komunikácii so Sociálnou poisťovňou (SP), najmä v registračných listoch zamestnávateľov, fyzických osôb, v mesačných výkazoch a výkazoch poistného, pripravila poisťovňa vo svojich pobočkách už štvrtú sériu odborných školení.
Témou boli časté a opakujúce sa chyby zamestnávateľov, z ktorých vyplýva nesprávna výška odvádzaného poistného a následné penalizovanie zamestnávateľa. Pre radu si na semináre prišlo 3213 zástupcov zamestnávateľov. Najväčšiu účasť, až 280 účastníkov, zaznamenala pobočka SP v Nitre. V Bratislave sa počas niekoľkých termínov vystriedalo 264 účastníkov a v Humennom 170.
Séria podujatí potvrdila, že zamestnávatelia majú o tento spôsob vzdelávania záujem a pomáha im predchádzať problémom pri registrácii zamestnancov. Okrem toho majú i možnosť poradenstva v pobočkách SP a informácie sa dozvedia aj na webovej stránke Sociálnej poisťovne v časti Chyby zamestnávateľov pri platení poistného. Podobne majú k dispozícii podrobný manuál postupu pri zamestnávaní dohodárov v časti Sociálne poistenie zamestnancov a zamestnávateľov pri dohodách o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru.
TASR informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

Súvisiace články

Aktuálne správy