Zabudnuté bankovky v bankomate treba vrátiť, ale komu?

, ČSOB Foto: SITA

Môže sa to stať aj vám. Rýchly život, stres, a pri vyberaní hotovosti už myslíte na iné povinnosti, ktoré vás čakajú počas dňa. To sa zrejme stalo aj dnes ráno. Sto eur z výberu zostalo v bankomate, niekto si ich nevzal.

Mladá mamička Nikoleta sa dnes ráno prechádzala so svojím synčekom po Obchodnej ulici. Prechádzajúc okolo bankomatu si v ňom všimla bankovky, no nikoho v okolí nevidela. „Nevedela som, ako v takomto prípade postupovať, po telefonáte s manželom som preto kontaktovala políciu a bankovky v hodnote sto eur som zaniesla do najbližšej pobočky banky,“ povedala Nikoleta počas spisovania potrebných formulárov na návšteve pobočky. Mladá mamička postupovala správne. Ten, kto nájde v bankomate zabudnuté peniaze, by mal okamžite kontaktovať políciu a príslušnú banku, ktorej bankomat patrí.

Ako postupovať ak nájdete zabudnuté bankovky

Ak nájdete v bankomate peniaze, ktoré vám nepatria, čo najskôr kontaktujte banku a políciu. Banka následne identifikuje podľa kamerového záznamu a platobnej karty klienta, ktorý hotovosť vyberal. V prípade, že by si človek, ktorý peniaze našiel, nechal hotovosť, ktorá mu nepatrí, išlo by o bezdôvodné obohatenie sa a následne by sa vystavil riziku trestného stíhania zo strany poškodeného klienta, ktorý si peniaze v bankomate zabudol. Klient, ktorý po čase zistí, že mu chýba hotovosť a zabudol si ju v bankomate, by mal takisto čo najskôr kontaktovať svoju banku.

Súvisiace články

Aktuálne správy